torsdag 28. januar 2010

Vasagatan


Opplesning, originally uploaded by suzanotsjka.
strekker seg på mitt indre Gøteborgskart fra Kungsportsavenyn til et sted mellom Hagakyrkan och Handelshögsskolan, men har en opphopning av ting å gjøre&se rundt sitt hus nummer femti som stirrer rett over veien på Röhsska museet som er kjent for sin rikholdige vegetarbuffet med særlig god og stor brie og er nabo med en liten hjørnebutikk som selger ballerinaeffekter der jeg aldri har gått inn men mang en gang beundret vindusutstillingen. Derfra er det bare et steinkast til Tre små rum, et sted man kan tilbringe mange kvelder uten å lure på hva resten av byen skjuler, behagelig sløvet av rødlig belysning, veggtepper, weissbier og den menneskelige røst. Går man ytterligere ut over veiens bredder er det heller ikke langt til prisbelønte Konsum på Avenyn eller Le pain français der man kan långfika på brioche à la vanille eller sjokoladesmerte sammen med dem man kjenner og liker. I et unnselig klasserom og datarom inni nummer femti foregår Litterär gestaltning, en to år lang samtale og stillhet på svensk, norsk og dansk. Bildet over er fra kveldens utstilling og opplesning i galleri Rotor, som var flott.

onsdag 27. januar 2010

Ute er det nye inne


Kjøttdisken, originally uploaded by suzanotsjka.
Et lite postkort her fra Köln hvor vi har kost oss på møbel messe i helgen. Köln har gått rett til hjerte på oss - virkelig kontrastenes by med alt fra pulserende farger og impulser til god mat og drikke som det også har blitt tid til. Men viktigere er det at messen har vært over all forventning! Virkelig en anledning til å oppdatere seg og få ny inspirasjon nå i vintermørket! Det har vært så mange inntrykk at vi er helt øre, men dette er vel det viktigste:

*Hvitt er fremdeles in for tekstiler og overflater (men det kom jo ikke som noe sjokk akkurat og kanskje særlig ikke for dere!! :)

*Aubergine fargetoner som brytende farger i interiøret kommer mer og mer.

*Møbler som ser pene ut bakfra, slik at de kan stå alene i et rom, blir stadig viktigere.

*Hagemøbler som ser ut som stuemøbler gjerne kombinert med fargen gull som tilleggsfarge på skap, stolrammer eller puter ønsker vi varmt velkommen! Hvorfor skal hagen alltid skyves ut i kulda?

*Hagekjøkken, utedusj.

Håper dere har det godt der hjemme!

PS. Harald synes det er litt morsomt at bad på soverommet ser ut til å bli en verdensomspennende trend først nå! Det har jo vi hatt siden 2002:)))

mandag 25. januar 2010

Made for talking


Made for talking, originally uploaded by suzanotsjka.
Når man har henslept noen av sine formative år i byer som Kaliningrad, Kiev og St. Petersburg kan man godt komme til å finne skomoten i Gøteborg i beste fall litt blass. Min trøst har blitt et utstillingsvindu på Andra långgatan der jeg av og til stanser i kulda og drømmer meg bort. Jeg er ingen øvet moteskribent, men noterer meg at lakk, plast og leopardmønster aldri blir helt feil. Videre tenker jeg på at det i St. Petersburg og Moskva hvert år konkurreres i 60-meteren på minimum 10 cm høye spikerhæler, og at det nok blir lenge til vi ser noe lignende i Gøteborg. En detalj som ikke ytes rettferdighet av mitt hastig knipsede fotografi er to spisse mothaker bak på spikerhælen på en av de øverste støvlettene.

søndag 24. januar 2010

Peacocky


Peacocky, originally uploaded by suzanotsjka.
Nesten nattlig spasertur i Slottsskogen i Gøteborg i åtte minusgrader. Dyrene for det meste apatiske, kanskje har de fri om kvelden. Dåhjortene lå på magen i snøen og gadd såvidt holde hodet over bakken. Hestene sto hele, med senket blikk og bustete hår. Elgen gjemte seg, men vi så noen sauer på lang avstand. På vei ut dette nydelige skiltet, men ingen påfugl på vår vei. Det var uvanlig mørkt og stille.

*

Many of the brilliant colours of the peacock plumage are due to an optical interference phenomenon, Bragg reflection, based on (nearly) periodic nanostructures found in the barbules (fiber-like components) of the feathers.

Wikipedia.

lørdag 16. januar 2010

fredag 15. januar 2010

Ett hål i mitt hjärta


Ett hål i mitt hjärta, originally uploaded by suzanotsjka.
Ny serie i dag: bilder som ser ut som titler på bøker/filmer. Her: En mann på museet for prekolumbiansk kunst i Barcelona, rett overfor Picasso-museet. Det var en kilometer kø for å se Picasso, mens vi fikk gå alene i mørket og se på dette.

torsdag 14. januar 2010

mandag 11. januar 2010

Utanförskapet


Utanförskapet, originally uploaded by suzanotsjka.
Akvarium i Barcelona. Aldri sett så utstrakt og vakker bruk av "they".

lørdag 9. januar 2010

Snabbkassa


Snabbkassa, originally uploaded by suzanotsjka.
Välkommen til Coop Snabbkassa. Välj bland populära varor. Använd knappsatsen för att uppge antal. Det finns en oförutsedd vara i din kassa. Var vänlig kontakta personalen. Hittar du inte varan du letar efter? Använd knappsatsen för att se flera alternativ. Du måste visa legitimation för att köpa den här varan. Var vänlig kontakta personalen. Välj betalningssätt. Har du dragit ditt Med-mera-kort? Använd knappsatsen för att trycka in din PIN-kod. Tack för att du använder Coop Snabbkassa.

Hej! Det är INTE okej att fota her.

onsdag 6. januar 2010

Folk flesk


Folk flesk, originally uploaded by suzanotsjka.
Nyttår feiret vi i Spania, nærmere bestemt Barcelona. Barcelona er en fantastisk by, full av farger og kontraster! Spennende kulturopplevelser har det også blitt tid til. Her er det liv og røre til langt på natt, virkelig et sydlandsk temperament!!! Sol og deilig vær har det vært, nesten vær dag, ikke som hjemme i Norge;-) Deilig mat og drikke hører også med. Reiser hjem i morgen, gruer oss litt!!! ;-) Men det blir nå godt å komme tilbake til hverdagen også! PS. Skal hilse fra jentene.